Изделие от Шунгит

Шунгит — планинска руда от периода преди камбрий, метаморфозиранни каменни въглища, переходен стадий от антрацита към графита. С черен цвят. Наречен в чест на местността Шунга в Карелия. Зажогинското находище на шунгитови руди се намира в Медвежегорски район на Република Карелия на територията на Заонежкия полуостров на 5 км. от мореплавателния залив на Онежкото езеро. Шунгитовите залежи заемат площта около северната част на онежкото езеро и под езерото.

Известно е, че водите, бликащи от шунгитовите пластове, имат лечебни свойства. С тези води се лекуват множество заболявания, в т. ч. дерматологични, алергични. Подобни свойства имат водните настойки с шунгит. Затова Шунгитовите настойки са полезни за всеки дом, използват се за ускоряване зарастването на рани, за премахването на сърбежи от ухапване от насекоми и за подобряване на състоянието на кожата.

Шунгитът, като подарък от съдбата, може да помогне за запазване здравето на човечеството. Лечебните му свойства са поразителни, и много учени смятат, че няма по-силно лечебен камък на Земята. Шунгитът е уникален. Негово находище е открито единствено в Карелия. Това е единствената руда в света, съдържаща в състава си фулерени – неотдавна открита форма на съществуване на въглеводорода във вид на сферични йони. Взаимодействайки с водата, шунгитът отделя в нея лечебни комплекси на фулерените, които пораждат ефекта на марциалните води, лекуващи алергии, кожни заболявания, рани, изгаряния, захарен диабет, стоматит, пародонтоза, опадане на косата, козметични дефекти... Съзерцаването на черните шунгитови изделия доставя и естетическо удоволствие, но това не е най-важното. Важното е мощното въздействие върху организма. Шунгитът, освен всичко друго, е камък-утешител, камък, приемащ в себе си негатива и вредните енергии. Изучаването му едва сега започва. Много лечители и у нас, и на Изток признават лечебната сила на шунгита. Има мнение, че в литотерапията могат да се прилагат само камъни, чиито свойства са проверени от вековете. Шунгитът е ярък пример за това, че не всички камъни са вече открити и изучени. Шунгитът сега се прилага все по-широко: за пречистване на водата и оточните води, в строителството на градове, в медицината. При изследванията на влиянията на шунгита върху електромагнитните полета е доказано, че той може да се използва в качеството на ефективна защита от електромагнитните полета на мобилните телефони, телевизори, монитори и така наречените геопатогенни зони.

Категории: Здраве и красота, Медицински стоки

Намерете в: GREENHEALTH


Да Не

Подобни продукти и услуги

Игла за спринцовка

Еластична дълга наколенка /памучна...

Проходилка New Comet

Лекарства

Съединително – тъканни и костни...

Автоантитела

Показатели при изследване на изпражнения

Показатели при изследване на секрети...

1 2 3 4 ... 17 18 19 » 

Новини

Близо 14 000 деца напуснали училище минала година

28.04.2015 13:16Източник: Dariknews.bg

13 800 деца са напуснали общообразователните школа през учебната 2013/2014 година. От тях 11 800 са напусналите ученици в основното образование, ...

Пиян водач преобърна ТИР с жито на Е-79 край Сандански

28.04.2015 12:02Източник: Dariknews.bg

ТИР, превозващ жито за Гърция, се преобърна на главен път Е-79 край Сандански. 53-годишният водач на автомобила с пазарджишка регистрация е ...